De naam komt uit Rusland en de taart wordt al generaties lang bereid in de familie: Hanneke stuurde ons dit recept voor een heerlijke verjaardagstaart. Het gaat uit van een springvorm met een doorsnede van 24 cm.

 

Ingrediënten

  • 115 gr margarine of boter
  • 200 gr suiker
  • 3 eieren
  • geraspte schil van twee goed geboende sinaasappelen
  • sap van 1 sinaasappel (kan je een van de geraspte voor gebruiken)
  • 200 gr zelfrijzend bakmeel
  • 125 gr pure chocolade
  •  

    Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 graden (een heteluchtoven 10% lager) en vet de springvorm goed in met boter
  • Klop de margarine of boter met de suiker helemaal schuimig en voeg een voor een de drie eierdooiers toe, ondertussen goed mixen.
  • Schep de sinaasappelrasp, meel en sap er heel voorzichtig door (niet met de mixer)
  • Klop de eiwitten stijf en schep dit er ook doorheen
  • Schep het beslag in de beboterde vorm en strijk het glad.
  • Bak de taart gaar in ongeveer 45 minuten.
  • Als de taart is afgekoeld, smelt dan de chocolade ‘au bain marie’ en giet deze over de taart; eventueel. met een mes gladstrijken. 
  •  

    Tips

  • U kunt de taart ook nog versieren met ‘roosjes’ van slagroom o.i.d.
  • Het smelten van chocolade gaat het makkelijkst in de magnetron
  •