De naam komt uit Rusland en de taart wordt al generaties lang bereid in de familie: Hanneke stuurde ons dit recept voor een heerlijke verjaardagstaart. Het gaat uit van een springvorm met een doorsnede van 24 cm.
Ingrediënten
- 115 gr margarine of boter
- 200 gr suiker
- 3 eieren
- geraspte schil van twee goed geboende sinaasappelen
- sap van 1 sinaasappel (kan je een van de geraspte voor gebruiken)
- 200 gr zelfrijzend bakmeel
- 125 gr pure chocolade
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 graden (een heteluchtoven 10% lager) en vet de springvorm goed in met boter
- Klop de margarine of boter met de suiker helemaal schuimig en voeg een voor een de drie eierdooiers toe, ondertussen goed mixen.
- Schep de sinaasappelrasp, meel en sap er heel voorzichtig door (niet met de mixer)
- Klop de eiwitten stijf en schep dit er ook doorheen
- Schep het beslag in de beboterde vorm en strijk het glad.
- Bak de taart gaar in ongeveer 45 minuten.
- Als de taart is afgekoeld, smelt dan de chocolade ‘au bain marie’ en giet deze over de taart; eventueel. met een mes gladstrijken.
Tips
- U kunt de taart ook nog versieren met ‘roosjes’ van slagroom o.i.d.
- Het smelten van chocolade gaat het makkelijkst in de magnetron