Natuurlijk heeft iedereen wel eens appeltaart gebakken. Maar u moet van ons aannemen dat geen enkele appeltaart zo lekker smaakt als deze VanHarte-appeltaart!

 

Ingrediënten

  • 350 gram zelfrijzend bakmeel
  • 175 gram suiker
  • 1 mespunt zout
  • 250 gram boter (3/4 margerine en 1/4 roomboter)
  • 1 kilo goudrenetten
  • kaneel
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 0,5 zakje rozijnen
  • sap van een halve citroen
  • 0,5 pot abrikozenjam
  •  

    Bereiding

  • Warm de oven voor op 200 graden (een heteluchtoven 10% lager)
  • Meng het bakmeel, de suiker, het zout en de boter in de keukenmachine tot een samenhangend deeg.
  • Schil de goudrenetten, snij ze in stevige stukken en meng ze met kaneel, citroensap, vanillesuiker en rozijnen.
  • Vet een bakvorm van ca. 24 cm in met roomboter.
  • Gebruik 3/4 van het deeg voor de bekleding van de bodem en de zijkant van de bakvorm.
  • Maak van de rest van het deeg repen om een ruitmotief bovenop de appels te leggen.
  • Zet de taart 1 uur en 1 kwartier in de oven, maar draai na 45 minuten de oven terug naar ca. 175 graden (een heteluchtoven 10% lager).
  • Verwarm de abrikozenjam en voeg eventueel wat water toe om hem vloeibaarder te maken
  • Bestrijk de nog warme taart dik met abrikozenjam.
  •